Project

Stadshuis Nieuwegein

  • Locatie Nieuwegein
  • Opdrachtgever Bouwcombinatie Stadshuis Nieuwegein

In Nieuwegein is een nieuw stadscentrum verrezen. Winkelcentrum City Plaza is met tal van nieuwe winkels uitgebreid. Tevens is er een nieuw theater en het Stadhuis gerealiseerd, waar onder andere het gemeentehuis, de bibliotheek en enkele winkels zich in bevinden. RM Glas heeft de beglazing van de centraal gesitueerde panoramalift en de daaromheen gelegen winkelpuien geleverd.

RM Glas heeft in het Stadshuis van Nieuwegein meerdere soorten beglazing gezet. We hebben onder andere de beglazing van de vide geplaatst. Deze is uitgevoerd in gelaagd glas van tweemaal acht millimeter.

Panoramalift
Ook hebben we een unieke panoramalift gerealiseerd die is uitgevoerd in gehard gelaagd glas van tweemaal zes tot twaalf mm. De lift bevindt zich in het hart van het gebouw; een riant atrium en is omsloten door een rondgaande trap.

Vijf meter hoge winkelpuien
Daarnaast zijn er vijf meter hoge winkelpuien op de begane grond geplaatst met zowel rechte als gebogen gelaagde glaspanelen van tweemaal acht mm. Deze puien zijn onder en boven bevestigd in aluminium U-profielen. Tot slot hebben wij een aantal over de verdiepingen verdeelde glaswanden en vliesgevelaansluitingen geplaatst.

Wij horen graag van u

Laat het ons weten als u interesse heeft om met ons een project aan te gaan of vragen over onze producten hebt.