Project

Onder Professoren

  • Locatie Utrecht
  • Opdrachtgever Van Bekkum Projecten B.V.

Het nieuwbouwcomplex aan de Melchior Treublaan bestaat uit 22 appartementen en een commerciële ruimte. Het complex wordt gevormd door drie blokken die zijn geordend volgens een halterstructuur met twee zware massa’s op de koppen en een ondiep laag blok daartussen. RM Glas heeft hier diverse puien en alle Franse balkons gerealiseerd.

 

Thermische afbakening

De ingang bevind zich onder het door schuine kolommen gesteunde overstek. Om de overgang van buiten naar binnen zo vloeiend mogelijk te laten verlopen is er voor een thermische afbakening van glas gekozen. Deze verdiepingshoge isolatieglaspanelen zijn structureel met elkaar verlijmd. Voor de stabilisatie zijn er glazen stabilisatoren achter het glas gemonteerd.

Frans balkon

Alle appartementen hebben een Frans balkon met naar binnen draaiende deuren. Het volglazen Franse balkon bestaat uit gelaagd glas van twee keer tien millimeter. Het glas is aan de verticale zijden gevat in een U-profiel. Deze opstelling is ontworpen conform de NEN normen en is tijdens de bouw beproefd met een zandzak-slinger-test.

Deels open galerij

De appartementen worden ontsloten op een galerij die als een verbijzondering uit het gebouw steekt. Deze deels open galerij is voorzien van volglazen hardglas panelen die aan spiders bevestigd zijn. De glazen panelen lopen door over twee verdiepingen.

Wij horen graag van u

Laat het ons weten als u interesse heeft om met ons een project aan te gaan of vragen over onze producten hebt.