Project

Woonkerk

  • Opdrachtgever Particulier

Steeds meer kerken in Nederland komen leeg te staan. Herbestemming is vaak de beste manier om de kerk toch in gebruik te houden. In dit geval is de kerk omgetoverd tot woning.

 

RM Glas ontwierp en plaatste een glazen wand met schuifdeur in het gewelf van de kerk.

Restauratie van oude kerk

De herbestemming van de kerk tot woning is vooral een proces geweest van restaureren en volle glorie herstellen van de oude kerk. Er is een vrij volume in geplaatst waarin verschillende functies zijn opgenomen, om het wonen mogelijk te maken.

In de hoge kerk is een wand geplaatst die de ruimte van het koor en orgel afscheid van de rest van de kerk. Hierin is de slaapkamer gevestigd. De ruimte is zo transparant mogelijk afgesloten, en voorzien van dubbele schuifdeuren.

High-tech uitstraling

RM Glas heeft een stalen balk in het gewelf van het dak geplaatst, waaraan het schuifmechanisme en het gewicht van de glaswand is bevestigd. Het schuifmechanisme is van hoge kwaliteit RVS en heeft een high-tech uitstraling door de zichtbaarheid van de onderdelen. De toog boven de balk volgt het dak van de kerk, zo is een precieze en unieke oplossing gevonden voor de slaapkamerwand.

Wij horen graag van u

Laat het ons weten als u interesse heeft om met ons een project aan te gaan of vragen over onze producten hebt.