Project

Toegang fietsenstalling WTC Amsterdam

  • Locatie Amsterdam
  • Opdrachtgever WTC

In het centrum van de Amsterdamse Zuidas bevindt zich het World Trade Center Amsterdam. Op het plein voor het WTC Amsterdam is een ondergrondse fietsenstalling geplaatst.

 

Deze fietsenstalling wordt ontsloten door glazen tubes die half uit de grond rijzen. RM Glas heeft het staal- en glaswerk hiervan voor zijn rekening genomen.

Hightech in- en uitgang

De fietsenstalling bestaat uit een hightech in- en uitgang. De ingang sluit aan op het fietspad dat via een roltrap naar de fietsenstalling leidt. Fietsers kunnen nadat zij hun fiets hebben gestald, via de trap in de tube naar buiten. Deze uitgang is op dezelfde as gesitueerd als de ingang van het treinstation Zuid.

Glaspanelen

De glaspanelen zijn door middel van glasspiders en -adapters aan de staalconstructie bevestigd. Aan de onderkant staan de glaspanelen ingeklemd op een grote kokerligger die eindigt als een spits, schuin naar voren stekende entree. De panelen zijn structureel aan elkaar gekit zodat ze waterdicht zijn.

Windschermen

Op het plein zijn drie windschermen geplaatst. Er bevindt zich een groot scherm op het plein als plein- en terrasafscheiding. Daarnaast zijn er twee kleine schermen bij de entree van het WTC geplaatst. Ook de schermen zijn uit spiders gemonteerd op een staalconstructie en gemaakt van 12 millimeter hardglas.

Wij horen graag van u

Laat het ons weten als u interesse heeft om met ons een project aan te gaan of vragen over onze producten hebt.