Project

Sporthal Nieuw-Zuilen

  • Locatie Utrecht
  • Opdrachtgever Cosimco BV

In opdracht van de gemeente Utrecht is er een nieuwe sporthal gebouwd: Sporthal Nieuw-Zuilen in het Sportpark Zuilenselaan in Utrecht. RM Glas produceerde en plaatste al het interieurglas in deze nieuwe sporthal.

 

Traditionele houtbouwmethode

Sporthal Nieuw-Zuilen is gebouwd volgens traditionele houtbouwmethode. Grote samengestelde houten spanten/balken overspannen het dak van de sporthal. Kozijnen en plafondafwerkingen zijn ook uit onbehandeld hout vervaardigd. Het complex biedt onderdak aan een volwaardige sporthal, zes kegelbanen, een multifunctionele ruimte, buitensportkleedkamers en een sportkantine met buitenterras dat uitzicht biedt op de buitenvelden.

Als scheiding glas gekozen

Als scheiding tussen de sportkantine en de tribune van de sporthal is voor glas gekozen. Groot voordeel hiervan is dat het glas het gehele complex een open karakter geeft en dat daglicht kan doordringen tot de sporthal. Voor de brandcompartimentering van het complex is een deel van de ruiten in dertig minuten brandvertragend glas uitgevoerd. Deze opstelling is conform de NEN normen ontworpen. Door de bijzonder grote afmetingen van deze ruiten is tijdens de montage gebruikgemaakt van de RM Glas-glasrobot. Met deze glasrobot kunnen er probleemloos ruiten tot 500 kilogram geplaatst worden.

Een transparante scheiding

In het midden van de tribune is door middel van een hardglazen deur een transparante scheiding gemaakt. Deze deur sluit aan op de verdiepingshoge glazen pui van de ruimte voor het secretariaat. Deze beide puien staan onder en boven ingeklemd in een aluminium U-profiel.

Wij horen graag van u

Laat het ons weten als u interesse heeft om met ons een project aan te gaan of vragen over onze producten hebt.