Project

Garenspinnerij

  • Locatie Gouda
  • Opdrachtgever Viosbouw B.V.

De Garenspinnerij is een herbestemmingsproject, waar een oude fabriek in Gouda werd omgebouwd tot cultuurcentrum. De gevel blijft behouden en is gerestaureerd, het interieur is volledig opnieuw opgebouwd. Zowel de monumentale ramen als de glazen interieurtoepassingen zijn door RM glas uitgevoerd.

 

De Garenspinnerij is een monumentaal fabriekspand uit 1861 aan de Turfsingel in Gouda. Het is een prachtig pand met grote cultuurhistorische waarde. Deze waarde blijft in stand door het gebouw op duurzame wijze te herbestemmen tot een verzamelgebouw voor vele Goudse cultuurverenigingen.

Het bestaande gebouw is gestript tot de monumentale structuur. Vervolgens is er een moderne invulling van deze structuur ontworpen.

Metershoge ramen

In de gevel zijn metershoge ramen, onderverdeeld in glasvlakken. Voor de 4 meter hoge ramen is een systeem ontwikkeld van aluminiumkozijnen en glas dat achter het bestaande glas is geplaatst, waardoor het gewenste beeld behouden blijft, tegelijkertijd ontstaat een moderne isolatiewaarde.

Nieuwe ruimten

Van binnen is het gebouw volledig leeg gemaakt en voorzien van nieuwe ruimten waar de verschillende cultuurverenigingen hun plek krijgen. Hierbinnen is veel gebruik gemaakt van glas op allerlei verschillende manieren. RM Glas heeft tussenwanden, hardglazen deuren en zelfs een volledige spiegelwand in de danszaal gerealiseerd.

Wij horen graag van u

Laat het ons weten als u interesse heeft om met ons een project aan te gaan of vragen over onze producten hebt.