Project

Gevelrenovatie

  • Locatie Daalsesingel Utrecht
  • Opdrachtgever Aalberts Bouw

Het voormalige ABN Amro gebouw in Utrecht op de Daalsesingel heeft een esthetische upgrade ondergaan. Zo is het gebouw weer klaar voor de toekomst in het vernieuwde stationsgebied van Utrecht. RM Glas is betrokken als partner voor de maatwerk glasoplossingen in dit project. Van engineering tot levering en montage.

Bij de nieuwe gevel was het belangrijk de BREEAM-score verder te verbeteren en het energielabel A te borgen. De nieuwe gevelpanelen zijn daarom gemaakt van Neolith Strata Argentum, een geperst composietmateriaal dat bestaat uit gerecycleerde materialen. Dankzij volledige isolatie wordt hiermee een energiezuinig gebouw gerealiseerd.

Letterlijk de aansluiting vinden

Onze glasoplossingen moesten hier – soms letterlijk – op aansluiten. Voor de beglazing is daarom eerst onderzocht wat de ideale hoek is om het binnenklimaat nog meer op een natuurlijke manier te optimaliseren. Verder is er gekozen voor een glasoplossing met structurele verlijming waardoor een strak en modern geheel ontstaat. Bij deze oplossing is het isolatieglas alleen aan de boven en onderzijde ingeklemd en wordt de verticale kitnaad die tussen de glasplaten ontstaat aan elkaar verlijmd.

De volledig glazen serres aan de voorzijde versterken het unieke karakter van het gebouw. De constructie hiervan is opgebouwd uit gehard gelamineerde glasbalken die het glazen dak en de gevelpanelen verbinden.

Met beglazing het binnenklimaat optimaliseren

Met het nieuwe ontwerp krijgt het volledige gebouw een tweede leven en vormt het een uitstekend voorbeeld van duurzame en circulaire ontwerpprincipes. Mede dankzij de glasoplossingen wordt een energiezuinig gebouw gerealiseerd. Bij de beglazing werd een ideale hoek onderzocht om het binnenklimaat nog meer op een natuurlijke manier te optimaliseren.

Wij horen graag van u

Laat het ons weten als u interesse heeft om met ons een project aan te gaan of vragen over onze producten hebt.