Project

Bakers Architecten

  • Locatie Utrecht
  • Opdrachtgever Jan Bakers

In het centrum van Utrecht staat het nieuwe kantoorpand van Jan Bakers Architecten. Dit pand bestaat uit ondergrondse parkeerruimte, een atelier op straatniveau en appartementen op de eerste verdieping. RM Glas heeft diverse glazen puien en speciale glasproducten geproduceerd en geleverd en was actief betrokken bij de voorbereiding en uitvoering.

 

Verdiepingshoge glazen pui

In het atelier aan de straatkant hebben we een verdiepingshoge glazen pui gerealiseerd. Deze is uitgevoerd in zonwerend en inbraak werend isolatieglas en is structureel aan elkaar verlijmd. Voor de stabiliteit van de wand zijn, zonder onderbreking van het uitzicht, aan de binnenzijde negentien millimeter hardglazen stabilisatoren geplaatst. De entree pui is gemaakt van 12 millimeter hardglas met diverse glazen stabilisatoren voor postbus en bellentableau.

Erker geheel van glas

De erker op de eerste verdieping aan de voorzijde van het gebouw is geheel glas. Het isolatieglas heeft een verjonging waar stalen profielen in verlijmd zijn. Deze stalen profielen sluiten aan op de staalconstructie. De uitbouw loopt verticaal over twee verdiepingen. Deze verdiepingen zijn in de erker gescheiden door beloopbaar glas. Zo wordt het zicht op de straat niet onderbroken en komt het product glas het best tot zijn recht.

Kleur gecoat glas

Op de wanden van de toegang van de parkeergarage en op een deel van het terras hebben we kleur gecoat glas toegepast. De panelen zijn verlijmd op de achterwandconstructie en werken het robuuste beton strak en glanzend af.

Wij horen graag van u

Laat het ons weten als u interesse heeft om met ons een project aan te gaan of vragen over onze producten hebt.