Project

Hoog Catharijne

  • Locatie Utrecht
  • Opdrachtgever BAM Utiliteitsbouw (Klépierre)

Voor het nieuwe winkelcentrum Hoog Catharijne, te Utrecht heeft RM Glas de winkelpuien, schuifwanden, wandbekleding en balustrades geproduceerd, geleverd en gemonteerd. In opdracht van eigenaar Klepierre werkte RM Glas als co-maker van hoofdaannemer BAM Utiliteitsbouw. De voorbereiding van het werk startte al in 2012: RM Glas nam deel in het bouwteam om mee te denken over het ontwerp van de glazen balustrades en winkelpuien.

Stedelijke vernieuwing

Het nieuwe winkelcentrum is onderdeel van een grote stedelijke vernieuwing in de binnenstad van Utrecht. De uitbreidingen bestrijken het gebied over de Catharijnesingel tussen Utrecht CS en het Vredeburgplein. Onder het winkelcentrum is een parkeergarage gebouwd van vijf lagen.

Diverse gebouwdelen

RM Glas heeft voor diverse gebouwdelen het glas geleverd, gemonteerd en in het hoofdstijgpunt van de parkeergarage de balustrades gemaakt. Het gaat om gehard gelaagd glas in de samenstelling van 66.4 millimeter gestuit gelamineerd uitgevoerd met deels witte folie. De balustrades boven de winkelpuien en loopbruggen zijn van hetzelfde glas gemaakt. Ook de staalconstructie en het eikenhouten leuningwerk ervan viel onder de verantwoording van RM Glas.

De nieuwe winkelpuinen

Voor de nieuwe winkelpuien, zogenaamde ‘Stylerooms’, heeft RM Glas gebogen glas geleverd en gemonteerd. Het gaat om gelaagd glas in de samenstelling 66.4 millimeter. Ook de rechte glasdelen en glazen deuren zijn door RM Glas geleverd. Tegen de liftschachten en trapopgangen is tot slot gecoat glas gelijmd. Dit is gehard gelaagd extra helder glas (6 mm) met de achterzijde wit gecoat.

De uitvoering van het werk voor Hoog Catharijne is gedaan met Revit.

Wij horen graag van u

Laat het ons weten als u interesse heeft om met ons een project aan te gaan of vragen over onze producten hebt.