Toegang fietsenstalling

Locatie: Amsterdam Opdrachtgever: WTC Opleveringsdatum: 2004

Toegang fietsenstalling

Locatie: Amsterdam Opdrachtgever: WTC Opleveringsdatum: 2004

In het centrum van de Amsterdamse Zuidas bevindt zich het World Trade Center Amsterdam. Op het plein voor het WTC Amsterdam is een ondergrondse fietsenstalling geplaatst.   Deze fietsenstalling wordt ontsloten door glazen tubes die half uit de grond rijzen. RM Glas heeft  het staal- en glaswerk hiervan voor zijn rekening genomen.

 

De fietsenstalling bestaat uit een hightech in- en uitgang. De ingang sluit aan op het fietspad dat via een roltrap naar de fietsenstalling leidt.  Fietsers kunnen nadat zij hun fiets hebben gestald, via de trap in de tube naar buiten.  Deze uitgang is op dezelfde as gesitueerd als de ingang van het treinstation Zuid.

 

De glaspanelen zijn door middel van glasspiders en -adapters aan de staalconstructie bevestigd. Aan de onderkant staan de glaspanelen ingeklemd op een grote kokerligger die eindigt als een spits, schuin naar voren stekende entree. De panelen zijn structureel aan elkaar gekit zodat ze waterdicht zijn.

 

Op het plein zijn drie windschermen geplaatst. Er bevindt zich een  groot scherm op het plein als plein- en terrasafscheiding. Daarnaast zijn er  twee kleine schermen bij de entree van het WTC geplaatst. Ook de schermen zijn uit spiders gemonteerd op een staalconstructie en gemaakt van 12 millimeter hardglas.

Wij horen graag van je

Laat het ons weten als je interesse hebt om met ons een project aan te gaan of vragen over onze producten hebt.

Stuur ons een bericht

Bekijk meer van onze projecten