Jaarbeurs Utrecht

Locatie: Utrecht Opdrachtgever: Viosbouw B.V. Opleveringsdatum: 2008

Jaarbeurs Utrecht

Locatie: Utrecht Opdrachtgever: Viosbouw B.V. Opleveringsdatum: 2008

De Jaarbeurs in Utrecht is een begrip in Nederland. In de 28 hallen van de Jaarbeurs worden jaarlijks 2,4 miljoen bezoekers verwelkomd en worden meer dan 100 beurzen en evenementen georganiseerd. RM Glas is trotse hoofdleverancier van het interieurglaswerk.

 

Media Plaza is een congrescentrum, gevestigd in het hallencomplex van de Jaarbeurs. Media Plaza bestaat uit zestien zalen waarvan Polar, met een capaciteit van 650 personen, de grootste is.

 

RM Glas heeft diverse glazen deuren en puien in het congrescentrum gerealiseerd. Wij hebben onder andere  de acht dubbele toegangsdeuren van de cirkelvormige Polar-zaal geproduceerd en geleverd. Deze deels verscholen deuren in de rondlopende vorm steken scherp af tegen het steriele witte interieur van de zaal. Doordat er ‘pictogram’folie op het glas zit, neemt deze vanuit iedere hoek een andere kleur aan.

 

Een andere zaal van het Media Plaza heeft het uiterlijk gekregen van een media home. Overal is de interactie met het internet voelbaar. Dit karakter moest overgenomen worden in het interieur van de aangrenzende toiletgroep. Daarom zijn er in de vloer van de toiletruimten LCD-schermen geplaatst. De ruimte oogt strak en transparant. Dit mede door verdiepingshoge spiegels aan de wand en toiletdeuren die gemaakt zijn van gehard gelaagd gecoat glas. De toegangsdeuren van transparant hardglas draaien op een vloerveer en zijn voorzien van een zeefdruk.

 

In de diverse toiletruimten op  de eerste verdieping zijn wanden van hardglazen deuren geplaatst met een translucente print. Deze wanden worden van achter op een speciale wijze belicht zodat de print prachtig naar voren komt. In het herentoilet zijn de tussenschotten van het hangende closet van gehard gelaagd glas gemaakt. De folie tussen de gelaagde panelen heeft een rode kleurcoating. De panelen zijn met glasklemmen bevestigd aan de muur.

Wij horen graag van je

Laat het ons weten als je interesse hebt om met ons een project aan te gaan of vragen over onze producten hebt.

Stuur ons een bericht

Bekijk meer van onze projecten