Het Stadshuis Nieuwegein

Locatie: Nieuwegein Opdrachtgever: Bouwcombinatie Stadshuis Nieuwegein Opleveringsdatum: 2011

Het Stadshuis Nieuwegein

Locatie: Nieuwegein Opdrachtgever: Bouwcombinatie Stadshuis Nieuwegein Opleveringsdatum: 2011

In Nieuwegein is een nieuw stadscentrum verrezen. Winkelcentrum City Plaza is met tal van nieuwe winkels uitgebreid. Tevens is er een nieuw theater en het Stadhuis gerealiseerd, waar onder andere het gemeentehuis, de bibliotheek en enkele winkels zich in bevinden. RM Glas heeft  de beglazing van de centraal gesitueerde panoramalift en de daaromheen gelegen winkelpuien geleverd.

 

RM Glas heeft in het Stadshuis van Nieuwegein meerdere  soorten beglazing gezet. We hebben  onder andere de beglazing van de vide geplaatst. Deze is uitgevoerd in gelaagd glas van tweemaal acht millimeter.

 

Ook hebben we  een unieke panoramalift gerealiseerd die is  uitgevoerd in gehard gelaagd glas van tweemaal zes tot twaalf mm. De lift bevind zich in het hart van het gebouw; een riant atrium en is omsloten door een rondgaande trap.

 

Daarnaast zijn er vijf meter hoge winkelpuien op de begane grond geplaatst met zowel rechte als gebogen gelaagde glaspanelen van tweemaal acht mm. Deze puien zijn  onder en boven bevestigd in aluminium U-profielen.

 

Tot slot  hebben wij een aantal over de verdiepingen verdeelde glaswanden en vliesgevelaansluitingen geplaatst.

Wij horen graag van je

Laat het ons weten als je interesse hebt om met ons een project aan te gaan of vragen over onze producten hebt.

Stuur ons een bericht

Bekijk meer van onze projecten